top of page

pozvánka na workshop: růže v parfumérství

prožijte tři a půl hodiny v růžovém ráji a pod hvězdným nebem


___

Přátelé, kamarádi, příznivci parfémů, vůní a pachů, ale parfémů a vůní především,


Růže... Nejněžnější surovina na světě... Foto via Pinterest.

je to tady!


Opět se můžeme sejít na vonném workshopu, a něco krásného, jímavého a povznášejícího společně prožít. Po dlouhé odmlce začneme něčím opravdu zcela výjimečným. Budeme kochavě studovat dvě odrůdy růží používané v parfumérství, úchvatně vonící růži damašskou a růži stolistou, v krátkém a zcela ojedinělém okamžiku v roce, kdy obě rozkvétají. Jakmile plnými doušky nasajeme autentickou vůni růží v celé jejich plnosti a kráse, oddáme se ve druhé části plesavému zkoumání obsahu šestnácti flakonů s těmi nejkrásnějšími parfémy s růží, jaké vznikly za 150 let existence moderního uměleckého parfumérství. Budou mezi nimi zastoupeny jak parfémy dámské, tak i pánské a tzv. unisexové, tedy pohlavně nekonotované. Workshop je tedy vhodný pro muže i ženy a počet účastníků je limitován číslem deset, abychom byli sdílejícím společenstvím, nikoli anonymním houfem.


Doufám, že už z plných plic řvete:


"Kdy a kdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee?????"


Neřvete-li, pak doufám alespoň trháte svůj diář na kusy škrtavými pohyby kuličkového pera, jelikož správně tušíte, že ve srovnání s touto zcela mimořádnou události vše ostatní ztrácí důležitost.


Tedy: Kdy a kde?


Budeme se procházet jednou z největších růžových zahrad v této zemi, nádherným kvetoucím Rozáriem v Olomouci, a pár kroků odtud se poté blaženě oddávat studiu unikátních parfémů s růží v kouzelném prostoru Planetária Pevnosti poznání, s celou sluneční soustavou nad hlavou. Co víc si můžeme k tomuto novému nádechu života přát!


"Učiň ze svého života sen a ze snu skutečnost." Vyobrazení via Pinterest.

Potřebujete-li takovou vonnou lázeň jako sůl, jste srdečně zváni na tuto průzkumnickou akci v sobotu 26., v neděli 27. nebo v pondělí 26. června vždy od 9 do 12:30 dopoledne. Víkendové seance stojí 1250 Kč, pondělní je určena studentům a seniorům za méně než poloviční cenu 550 Kč.


Proč proboha už v 9 hodin ráno? Protože růže uvolňují maximum vonných silic právě od úsvitu asi do poloviny dopoledne. Jedním slovem nad ránem. Pak se jejich vůně jako kouzlem ztrácí. A my chceme zažít právě tento neopakovatelný okamžik svěží křehkosti a nevinné plnosti. Neříkejte, že vy nechcete.


Váháte-li přesto, zda se zúčastnit tohoto růžového šílenství, zde je ještě několik pro a proti k důkladnému zvážení.

Ta práce, ta dřina! A vy už přijdete k hotovému. K destilátu krásy. Foto via Pinterest.

Co účastí na této události s naprostou jistotou ztratíte:


● v prvé řadě víru, že vám růže nevoní: vysvětlím vám, z čeho tato mylná představa vzniká a proč růži nelze nemilovat

● dále přijdete o přesvědčení, že všechny parfémy s růží voní stejně: voní zcela odlišně, ladí k naprosto rozmanitým povahám a mnohdy v nich lze růži sotva vystopovat, přestože je jejich dominantní složkou

● také, jste-li zcela nezávislí, tuto nezávislost bohužel navždy ztratíte, a stanete se nenávratně závislými: objevíte zcela novou dimenzi krásy, krásu vůní, krásu proudící do srdce čichem; budete chtít stále víc; naštěstí žijeme na planetě plné vůní, a tak pochopíte, že jste právě propadli závislosti zcela nenákladné

● ztratíte také více než tři hodiny času, jež jste mohli místo kocháním se vůněmi strávit mytím oken a přípravou oběda.



Pch! Nějaká stolistá růže z Grasse pro Diora. Co teprve růže z olomouckého Rozária!



Co účastí na této události s naprostou jistotou získáte:


● vhled do kulturních dějin způsobem zcela nevídaným a hlavně nečichaným: dějiny pro jednou zažijete svými smysly, ne nějakým školometským šustěním papíry; vy se jimi doslova pročicháte!

●dostane se vám zasvěcení do tajů parfumérství prostřednictvím ingredience z nejvýznamnějších, nejúchvatnějších a nejpřitažlivějších, totiž královny květin a královny vůní, Jejího Veličenstva Růže

● a zcela prakticky: důvěrně se seznámíte s vůní 2 růží, 2 přírodních kosmetických produktů na bázi růže, starých snad jako historie sama, 16 unikátních parfémů vysokého parfumérství a se 2 laskominami na bázi růže; hlavně si ale odnesete domů nevykořenitelnou lásku k růžím a také 2 vzorky parfémů, jež se vašeho srdce dotknou nejniterněji, tak abyste se jimi mohli ještě několik dní nehorázně kochat, a s jistotou dospět k přesvědčení, že bez této vůně nemůžete dál žít; v tom případě přispěchám ochotně s radou, kde tento skvost pořídit za nejlepší cenu v poměru ke kvalitě služeb (mám na mysli služby internetových parfumerií), a to - ujišťuji vás - aniž bych k této bohulibé činnosti byla jakkoli kýmkoli finančně motivována - i já jsem totiž sice závislá (viz výše), ale nezávisle

● pokud jste tedy chvilku či déle pochybovali o tom, je-li svět při tom všem, co se v nedávné minulosti dělo, vůbec dobrý, přesvědčíte se, že je-li v něm tolik krásy, jakou zakusíte během jediného dopoledne, jiný být ani nemůže; vposled tak uctíte a slavnostně obnovíte své vesmírné občanství a s lehkým srdcem vstoupíte do nové dějinné éry.


Annick Goutal Rose splendide. Prostě "splendide"! "Nádherná"! Kromě tohoto parfému nenapodobitelně ztvárňujícího vůni orosené májové růže poznáte ještě dalších 15 skvostů. Uvidíte, že růže má ne 16, ale tisíc různých podob! Koláž Irena Kozelská pro Synestesis.

Tak přijďte, přátelé. Těším se na vás. Ani nevíte jak.


Stačí jen párkrát kliknout nebo se přihlásit přímo, mailem zaslaným na adresu irena.kozelska@synestesis.com.


A trochu si přivstat.


bottom of page