top of page

rocky potřebuje píchnout, děcka

stačí mít dobré srdce a dvakrát pohnout ukazováčkem, níže ukážu kde


___

Rocky je west highland white teriér, s nímž se znám z večerního kurzu francouzštiny pro mírně pokročilé. Rocky na kurz docházel pravidelně, stejně jako já, jelikož jsem v něm učila.


Rocky byl velice svědomitý, vynechal jen výjimečně a pokaždé poslouchal velmi soustředěně. Jen se občas otočil dokola, znovu našel pohodlnou polohu a zase si lehl a upřel na mě vědoucí oči. Někdy si i zývl, ale výrazně méně často než ostatní posluchači. Zkuste se taky soustředit na minulá příčestí od šesti do půl osmé večer. Jednou nebo dvakrát zaštěkal, ale to se nepočítá, při výjimkách z pravidel taky štěkám.


Rocky. Foto Pavla Benčatová pro Synestesis.

Rocky sedával po mé levé ruce, u nohou Pavly, která u něj doma bydlela.


Pavla byla také velice svědomitá.


Dávno po tom, co jsem přestala učit, jsem se pak s Rockym a Pavlou několikrát viděla a bylo to pokaždé moc krásné setkání. Učitel je strašně osamělý a vlastně vůbec neví, jestli svou práci dělá dobře. Když se chce studentům zajít s vámi na kafe, znamená to spíš, že ano. No a když si vám posluchač lehne na nohu, jste v učitelském nebi.


Když se studentům chce zajít s vámi na kafe, znamená to víc, než že dobře vysvětlujete minulá příčestí. Na kafe chodíme s lidmi podobných vibrací.


Foto via Pinterest.

A tak se stalo, že když jsem nahrnula písek do tvaru hradu a dala tomu jméno Synestesis, napsala jsem o tom Pavle, jelikož Rocky nemá emailovou adresu. A Pavla mi tehdy do hodiny odepsala, že už si stihla přečíst všechny moje články, a pak ještě další věci, o nichž řeknu jen to, že mě strašně dojaly. Bloger je totiž strašně osamělý a vlastně vůbec neví, jestli svou práci dělá dobře.


Dneska mi Pavla psala po delší době, jelikož Rocky, jak už víte, nemá emailovou adresu. Rocky už několik let pracuje pro spolek Tam, kde zvířata pomáhají. Obkládá spolu s dalšími pejsky pacienty s problémy s hybností a klidným, hřejivým kontaktem jim pomáhá se uvolnit. Na to, jak jsou mnohdy vzdělaní, zejména v cizích jazycích, jsou to psi neobyčejně skromní, sami si o nic neřeknou. Pavla to tedy vzala do vlastních rukou a všechny je přihlásila do projektu Záleží nám na tom, kde můžou od UniCredit Banky získat 100 000 Kč na další práci. Chcete-li je podpořit, stačí kliknout na červené tlačítko "hlasujte" u třetího videa (toho s pejskem) na této stránce, zadat emailovou adresu, a poté ještě jednou kliknout na tlačítko "potvrdit hlas" v mailu, který vám na zadanou adresu přijde. Je to takhle jednoduché.


Protože vím, jak Rocky umí obkládat a jak fantasticky se při tom člověk cítí, hned jsem dvakrát klikla a vás chci moc poprosit o totéž. O dvě kliknutí. Dvě kliknutí stačí, aby bylo zřejmé, že nám na tom záleží. Klikat můžete do konce ledna. Děkuji vám.


A musím říct, že jsem neobyčejně poctěna, že se mnou někdo jako Rocky a Pavla chtějí jít občas na kafe.

bottom of page